2

18 februari 2016

Videospecial

Deze maand is UWVmagazine een videospecial. Cijfers zijn in een animatie gegoten en de column van Vincent Bijlo is in het theater opgenomen. Het thema baanverlies is uitgewerkt in een zwart-witfilm over rouw en in een tekenfilm over een vrouw die haar glamourbaan verliest. Een minidocumentaire over een tehuis voor autistische jongeren completeert dit videokwintet.

UWV in cijfers

Januarinota

De totale lasten van de uitkeringen die UWV verstrekt zijn vorig jaar met een half miljard euro gedaald naar 20,9 miljard. Minder mensen vragen een WW-uitkering aan en meer mensen met een WW-uitkering vinden werk. Deze en andere cijfers staan in de Januarinota 2016 en de Arbeidsmarktprognose van UWV. De belangrijkste cijfers hebben we in een animatie voor u samengevat.

Geen werk: wat nu?

Schaamte en rouw

Het is niet overdreven om te spreken van een rouwproces dat iemand door moet maken als hij werkloos geworden is. Dat is althans de mening van loopbaanadviseur Jan Willem Gunnink van bureau Fluger. Wat werkloosheid met je doet, wordt ook indringend geïllustreerd door het verhaal van een vrouw die na haar ontslag net bleef doen alsof ze nog naar haar werk ging. Haar verhaal stond afgelopen zomer in de rubriek VROUW van de Telegraaf. Twee filmpjes: een over rouw en een over schaamte.

Villa Voorschot

Wonen, werken en zorg

Een eigen plek om te wonen, vrienden, werk, geborgenheid en zelfstandigheid: het lijkt zo vanzelfsprekend. Voor opgroeiende jongeren met autisme en daarbij nog een (verstandelijke) beperking is dit vrijwel onvoorstelbaar. Dankzij de tomeloze inzet van een groep ouders (onder wie Pauline Hillen, met haar zoon Julian hier op de foto) kunnen zestien autistische jongvolwassenen in Voorschoten ondanks hun beperkingen wonen en werken. Zie ook de printeditie.

Vincent Bijlo

Doof en blind

Speciaal voor UWVmagazine schreef Vincent Bijlo een conference die hij in zijn theatershow ‘Het nieuwe nu’ integreerde. De opname die u hier ziet, is gemaakt op zaterdag 30 januari in het Kennemer Theater in Beverwijk. Een sketch met een boodschap waar niemand doof voor wil blijven … of blind.

Berichten

Cijfers, onderzoek en publicaties

Lees publicaties met kennis en cijfers over de arbeidsmarkt en sociale voorzieningen.

Cijfers en onderzoek

UWV publiceert veel kennis en cijfers op het gebied van de arbeidsmarkt en de sociale voorzieningen. In de volgende publicaties vindt u deze informatie terug:

Magazines

Daarnaast publiceert UWV magazines voor verschillende doelgroepen, waaronder:

Video’s

Bekijk video’s die UWV voor diverse doelgroepen heeft gemaakt.

Video uit de voorgaande editie:

Bekijk meer video’s van UWV op YouTube.

Klik hier voor het laatste gedrukte UWV Magazine

Online archief

randomness