Foto van Vincent Bijlo

Cabaretier Vincent Bijlo houdt van duidelijke taal. Wat dat is? Daar heeft hij zo zijn eigen mening over.

Transparantie is binnen onze organisatie prio one. Daartoe dienen wij ons te bedienen van een klantgedreven dienstverlening. Onze klanten zijn immers onze stakeholders en wij, gamechangers als we zijn, wij moeten eigenaarschap van het communicatietraject tussen ons en de klant tonen, daar mogen op de werkvloer geen visieverschillen over bestaan. Als die er wel zijn, pakken we ze op en gaan ermee stoeien, we maken ze smart, we nutten ze uit, net zo lang tot alle neuzen dezelfde kant op staan. Als dat niet stante pede lukt, kiezen we even voor de parkeerstand, we laten het teruggekoppelde resultaat landen in het proces, zodat iedereen elkaar recht in de ogen kan kijken. Die uitkomsten houden we vervolgens tegen elkaar aan zodat we kunnen spiegelen, en dan gaan we aan de slag met de output om de workshops Duidelijke Taal handjes en voetjes te geven. Daarmee slaan wij piketpaaltjes in het voortgangstraject om op het level van de klant te komen.

Daar hebben wij een tool voor ontwikkeld, de klantreis. De klantreis zorgt voor borging van de assessmentgegenereerde output die wij hebben opgedaan in een aantal monitorsessies. Zo blijven wij de hele klantreis binden en boeien in een all-inclusivebenadering die per klant een gefinetunede dynamische approach kent. Wij houden de klant, en de klant ons in het vizier. Er ontstaat op die manier geen klantreisdip. Ter optimalisering van de klantreis beleggen we een empathiedag. Wij zijn zelf de klant. Wij bestellen, doordat wij werkloos zijn geworden, een ticket voor onze eigen klantreis. We stappen in de taal, het voertuig van het denken, en we merken al snel dat onze reisleider een gebakkenluchtverkoper blijkt te zijn die in zijn academische bubbel is verleerd om simpele dingen simpel uit te leggen. We raken verdwaald, we worden gekapitteld, terwijl we nog niets fout gedaan hebben. ‘Let op: u moet zo snel mogelijk nieuw werk zoeken!’


Foto van Vincent Bijlo

1 reactie

+ schrijf een reactie

"duidelijke taal" kostte mij enige inspanning bij het lezen door het gebruik van engelse jargonwoorden waar ik de waarde niet van inzag, wel verwarrend en geen easy reading essay. voor mij de plank misgeslagen. ik bewonder Vincent Bijloo, dat staat er los van.

Reactie toevoegen

Indien er een sterretje (*) bij een veld staat, betekent dit dat dit een verplicht in te vullen veld is.

randomness